top of page

OVER ONS

Hovawart Hovarian Gaudi
Hovawart Hovarian Gaudi V-litter puppies
Gaudihof-log

De kennelnaam von Gaudihof is een eerbetoon aan de moeder van het eerste nest (1997) van de von Gaudihof kennel, Hovarian Gaudi. Gaudihof betekent 'tuin vol plezier'. Gaudi - Beiers woord voor plezier; Hof - tuin, erf - in de hoop dat de puppies van de 'tuin vol plezier' het niet al te slecht zullen hebben in het leven!

 

De moeder, Hovarian Gaudi, is een Finse Hovawart uit het 7de nest van de kennel Hovarian van Kaija en Tapio Eerola. Zij werd Nederlands en Luxemburgs Kampioen, evenals European Junior Winner in 1995 en European Winner in 1998. Haar grootvader is één van de succesvolste Finse Hovawarten, Hovarian Armin. Haar oom, Ch.Hovarian Darro, heeft bij ons 14 prachtige jaren gewoond en die introduceerde ons in het zoek- en reddingswerk. Hij was immers de eerste gecertificeerde zoek- en reddings Hovawart door het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. Gaudi heeft twee nesten gehad.

 

​Onze huidige, vijfde Hovawart, is een mooie en levendige black en tan teef, Belgisch en Nederlands Kampioen, Hovarian Violetta. In haar stamboom vinden we onze stammoeder Gaudi terug en haar dochter, B'Elodea von Gaudihof, die haar thuis vond in Finland waar ze twee nesten had.  

 

We hopen  onze lijn nu voort te zetten  met Violetta.

Kennel von Gaudihof is geregistreerd bij KMSH/SRSH en FCI, Fédération Cynologie Internationale.

BHC.png
1200px-FCI_logo.svg.png
IHF-logo-white-BG-web.jpg

Onze honden, onze familie  

Een Hovawart is naast een veelzijdige hond voor werk en hobby ook een echte gezinshond, trouw en altijd klaar voor een gezellige tijd met het gezin.

 

In 2022 is het 30 jaar geleden dat we onze eerste Hovawart Darro kregen. Gedurende deze laatste decennia hebben onze Hovawarts onze drie kinderen zien geboren worden, door hun peuterfasen heen zien gaan naar een "terreur"-kinderleeftijd, gevolgd door een turbulente pubertijd en nu opgroeiend tot jongvolwassenen.

 

Het hebben van honden in huis betekende dat, hoe zwaar het leven soms ook werd, er altijd iemand was die naar de zorgen luisterde en gezelschap hield. Ze hebben onze kinderen ook respect geleerd voor de natuur met al haar schepsels en zorgden voor een gezonde dosis buitenspeeltijd.

 

​Al onze pups beginnen hun reis midden in de woonkamer en delen het dagelijkse leven en de daarbij horende geluiden met ons. Onze honden zijn altijd gezinsleden geweest en de activiteiten van het gezin houden daar rekening mee. De honden vergezellen ons op vakantie. Mocht het niet mogelijk zijn, dan zorgen we ervoor dat een vriend thuis blijft om de routines van de honden in stand te houden terwijl wij weg zijn. 

 

​Ten slotte is het de tijd die we samen doorbrengen die telt. Het is belangrijk dat het hele gezin de activiteiten ondersteunt waarvan we weten dat onze viervoeters het meest houden - of het nu binnen of buiten is - of het nu regent of schijnt.

2021 IHF DK PN2 SA.jpg
bottom of page